2021-10-21 11:43:22• hírek • Bede Emőke

A szatmári bölcsődék nyitva maradnak

„Az iskolákat és óvodákat kötelesek vagyunk bezárni, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal által működtetett bölcsődék azonban NYITVA maradnak” – írta közösségi oldalán csütörtök délelőtt Kereskényi Gábor polgármester.

„Az alkalmazottak oltási aránya meghaladja a 75 százalékot, pozitív eset pedig egyetlen intézményünkben sincs. Mindenki felel a saját döntéseiért, személy szerint pedig azt gondolom, hogy nem szórakozhatunk a gyermekeink oktatásával és nevelésével, mert ennek pár év múlva komoly következményei lehetnek” – tette hozzá a bejegyzésben.


Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Romániát sújtó koronavírus-járvány miatt hétfőtől bezárnak az oktatási intézmények, a diákok és pedagógusok kéthetes vakációra mennek. Sorin Cimpeanu ügyvivő oktatási miniszter szerda este azt nyilatkozta, hogy az elmaradt órák pótlásáról csak a kéthetes vakációról való visszatérés után fognak dönteni. A tárcavezető szerint több lehetőség is szóba jöhet, viszont a végleges döntést a tanárokkal és diákokkal való konzultáció után, a kéthetes vakációról való visszatérést követően fogják meghozni.


„Először látnunk kell, hogy nem akadályozza-e semmi, hogy november 8-án a gyerekek visszatérjenek az iskolába, az iskolai tanév szerkezetérőr indított konzultáció eredményét csak ezt követően jelentjük be. Sajnos a járványhelyzet alakulása nem annyira kiszámítható, mint ahogy arra az oktatásban szükségünk lenne. Épp ezért november 8-a után, a feltételezéseket kerülve, (amennyire csak lehet) biztos adatokat szem előtt tartva fogunk dönteni” – tette hozzá Cimpeanu.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: